• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud

Janine Bruinooge

freelance journalist • tekstschrijver • web- & eindredacteur

  • Diensten
  • Portfolio
  • Over
  • Contact

Portfolio

Reportage Foods Innovation Centre Unilever – Adformatie

2 maart 2020

Reportage Foods Innovation Centre Unilever – Adformatie

Alles is gericht op samenwerking bij Unilevers nieuwe Foods Innovation Centre in Wageningen. Het is transparant – zoals een vitrinekast – en open voor iedereen.

Het is dat ‘Unilever’ op de voorgevel staat waardoor je weet dat je op bezoek bent bij een van de grootste voedingsmiddelenproducenten ter wereld. De receptie heeft meer weg van een gezellige bar. Hier mag iedereen koffie bestellen met wat lekkers erbij en plaatsnemen aan een van de zitjes tussen het kamergroen.

Lees verder »
Interview Judith de Vries – Stadstuinieren

26 februari 2020

Interview Judith de Vries – Stadstuinieren

Bloemen drogen

Juist tijdens de donkere winterdagen hebben we behoefte aan kleur en groen in huis. Tegelijkertijd bloeit er in die periode weinig in onze tuin. Wat nu? Een bosje bloemen kopen van de (buitenlandse) kweker? Welnee. Tuinontwerpster en bloemstyliste Judith de Vries bewijst dat je met gedroogde bloemen en groen uit de buurt prachtige winterboeketten kunt maken.

Lees verder »
Reportage Bedrijfsmoestuin – Stadstuinieren

1 juni 2019

Reportage Bedrijfsmoestuin – Stadstuinieren

Tijdens de lunch met je handen in de aarde

Kunnen we al aardbeien oogsten? Wie geeft de mais extra water? Gezellig met collega’s moestuinieren tijdens de middagpauze: op steeds meer plekken in Brussel en Luxemburg kan het. De bedrijfsmoestuin bevordert de werksfeer, zorgt voor ontspanning en vervult een informatiebehoefte. Zo ook bij Engie.

Lees verder »
Rubriek De kunst van het bewaren – Stadstuinieren

1 december 2018

Rubriek De kunst van het bewaren – Stadstuinieren

Wat doe je met al je oogst? Inmaken, wecken, fermenteren, roken, drogen: conserveren is leuk, lekker en – als je het eenmaal onder de knie hebt -, zo gedaan. In Stadstuinieren elke keer aandacht voor een andere vorm van conserveren. Iedere editie interview ik een expert die de basis van een conserveertechniek uitlegt, tips geeft en een lekker seizoensrecept deelt. Lees en leer je mee?

Lees verder »
Kookboek Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen – Forte Culinair

14 augustus 2017

Kookboek Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen – Forte Culinair

Najaar 2016. Anja Timmerman van Forte Uitgevers vraagt of ik een jamboek wil schrijven. Dat wil ik. En dat doe ik ook, in een paar maanden tijd. Sinds juni 2017 ligt Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen in de winkel!

In Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen leer ik je hoe je makkelijk zelf jam, confituur, compote, gelei en siroop, chutney en relish maakt. Met fruit- en groentesoorten die dan op hun best zijn en die je overal kunt kopen. Of dat nou vers geoogste rabarber is of een handvol aardbeien van de volle grond: van alle seizoensgroente en -fruit kun je in je eigen keuken eenvoudig de heerlijkste conserven maken.

Lees verder »
  • Ga naar pagina 1
  • Ga naar pagina 2
  • Ga naar pagina 3
  • Interim pagina's zijn weggelaten …
  • Ga naar pagina 6
  • Volgende »

home • diensten • portfolio • over • contact • algemene voorwaarden     © 2021 Janine Bruinooge

Op janinebruinooge.nl maak ik gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert.OkLees meer