Rubriek Kookboekrecensie – Cashew Stadstuinieren

Rubriek Kookboekrecensie – Cashew Stadstuinieren - Janine BruinoogeEten en schrijven is een populaire combinatie. Elke week verschijnt er wel een nieuw kookboek. Wat is de moeite waard om te lezen, om te kopen. Voor Cashew Stadstuinieren pik ik de mooiste boeken uit de stapel.

Het Love & Lemons Kookboek – 100 zonnige variaties met verse groenten

Koken kun je leren. Dat bewijst Jeanine Donofrio, schrijfster van Het Love & Lemons Kookboek en de gelijknamige populaire foodblog (www.loveandlemons.com). In 2008 ontdekt ze – tijdens een reis door Italië – eten. Vers eten, zelfgemaakt, met lokale ingrediënten van het seizoen. Zo wil Jeanine thuis voortaan ook eten. Dat lukt niet meteen. Pas nadat ze stopt met het maken van boodschappenlijstjes en seizoensgroenten als uitgangspunt neemt, kan ze koken zoals ze in Italië doen: andersom. “De wortels op de markt zien er zo mooi uit dat je besluit daar iets mee te maken. Of je begint met een of twee groenten die je in huis hebt en stelt daar een menu mee samen”, legt Jeanine uit.

Recensie Love & Lemons – Cashew Stadstuinieren - Janine Bruinooge

Lees de volledige recensie in het voorjaarsnummer van Cashew Stadstuinieren (nummer 4 2016) >>

Tomaten – 75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol

Als culinair schrijfster Jenny Linford haar vader in Italië bezoekt, gaat ze altijd naar zijn moestuin om de rode, door de zon gerijpte, kerstomaten te proeven. Ze plukt en eet. Telkens die verrassende zoetheid. Een verwennerij, elke zomer weer. Van de vele tomatensoorten die ze inmiddels kent, blijven haar vaders kerstomaten haar favoriet. Net zoals de Camone tomaat uit Sardinië. Een tomaat met een stevig vel en vruchtvlees, de juiste zuurgraad en vol van smaak. Ideaal voor in een salade.

Recensie Tomaten – Cashew Stadstuinieren - Janine Bruinooge

Lees de volledige recensie in het zomernummer van Cashew Stadstuinieren (nummer 5 2016) >>

02 mei 2016
Categorie: Portfolio | Tags: |

Over Janine

Al 10+ jaar is schrijven mijn beroep. Verhalen voor op papier en online. Mijn schrijfstijl is enthousiast en duidelijk. Mijn teksten zijn op lengte en betrouwbaar. Mijn passie is (h)eerlijk eten en koken: JAMMIE!   Dit is mijn verhaal. Hoe luidt dat van jou? Vertel me jouw verhaal en ik help je het vertellen. Leuk!

Plaats je reactie

* Verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.