Potage-Toit - Cashew Stadstuinieren - Janine Bruinooge

Artikel Potage-Toit Brussel – Cashew Stadstuinieren

Cashew Stadstuinieren - juni 2015 - artikel dakmoestuin Potage-ToitMoestuinieren op Brusselse hoogte

Ook dit jaar huist een moestuin op het 350 vierkante meter grote dakterras van de Koninklijke Bibliotheek van België. Hier kweekt voor de vierde keer een klein team van vrijwilligers biologische groenten en kruiden in zelf ontworpen potten van geotextiel. Met succes, want inmiddels kan de dakmoestuin in hartje Brussel bestaan zonder subsidie.

Voor Cashew Stadstuinieren interviewde ik de dakmoestuinders en maakte voor het juninummer een artikel (tekst & beeld) over de Brusselse daktuin Potage-Toit: hoeveel voedsel kun je verbouwen op een relatief klein oppervlak, op een ecologische manier, in de stad?

“We willen stadsbewoners stimuleren om ook zelf aan de slag te gaan: hun eigen groenten te kweken op terrassen of daken in de stad.”

Cashew Stadstuinieren - juni 2015 - artikel dakmoestuin Potage-Toit Lees het artikel >>

Over Janine

Al 10+ jaar is schrijven mijn beroep. Verhalen voor op papier en online. Mijn schrijfstijl is enthousiast en duidelijk. Mijn teksten zijn op lengte en betrouwbaar. Mijn passie is (h)eerlijk eten en koken: JAMMIE!   Dit is mijn verhaal. Hoe luidt dat van jou? Vertel me jouw verhaal en ik help je het vertellen. Leuk!

11. juni 2015 door Janine
Categorie: | Tags: |

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.