Hartfalen na borstkankerbehandeling - B - Janine Bruinooge

Hartfalen na borstkankerbehandeling – B – BVN

Hartfalen na borstkankerbehandeling – B - BVN - Janine BruinoogeSteeds meer mensen genezen van borstkanker en leven daarna lang(er) door. Hierdoor komen we meer te weten over de langetermijngevolgen van de behandeling voor borstkanker, ook wel late gevolgen of late effecten genoemd. Bij een klein deel van de borstkankerpatiënten kan het hart beschadigd raken door de behandeling. Die beschadiging kan leiden tot verschillende hart- en vaatziekten en soms tot hartfalen.

Wat is hartfalen? Welke borstkankerbehandeling kan het hart mogelijk beschadigen? Wie loopt risico? Voor B, het tijdschrift van Borstkankervereniging Nederland (BVN) zette ik de feiten op een rij in het artikel ‘Hartfalen na borstkankerbehandeling’.

Het artikel kwam tot stand met medewerking van prof. dr. Leo Hofstra – managing cardiologist Cardiologie Centrum Utrecht – en drs. Judy Jacobse, arts-onderzoeker bij Antoni van Leeuwenhoek (AvL). Het is een vervolg op het online dossier over hartfalen na borstkanker dat ik in 2014 voor BVN ontwikkelde.

Artikel Hartfalen na borstkankerbehandeling – B - BVN - Janine Bruinooge


Lees het artikel >>

……
Wist je dat…?
Het magazine van Borstkankervereniging Nederland (BVN) – blad B – is uitgeroepen tot het beste patiëntenblad 2014. “B is een goed opgezet, journalistiek blad. Het blad heeft een aantrekkelijke mix van journalistieke genres. Het blad raakt de lezer en biedt tegelijk degelijke achtergrondinformatie”, aldus het juryrapport.

Over Janine

Al 10+ jaar is schrijven mijn beroep. Verhalen voor op papier en online. Mijn schrijfstijl is enthousiast en duidelijk. Mijn teksten zijn op lengte en betrouwbaar. Mijn passie is (h)eerlijk eten en koken: JAMMIE!   Dit is mijn verhaal. Hoe luidt dat van jou? Vertel me jouw verhaal en ik help je het vertellen. Leuk!

15. april 2015 door Janine
Categorie: | Tags: |

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.